009 – Haringsalade van Ben

Haring salade

Volgorde van bereiding:

Rode ui: Zeer fijn snijden.

Tomaten: In parten snijden en van de zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden.
Toevoegen aan de gesneden rode ui.

Augurken: Eveneens in zeer kleine blokjes snijden.
Toevoegen.

Kappertjes: 2 eetlepels hele kappertjes.
Toevoegen.

Appel: Als laatste dit ingrediënt toevoegen, anders wordt hij verkleuren.
Neem hiervoor een lekkere zoet-zure appel (bv. Boskoop), schillen, klokhuis verwijderen en in hele kleine stukjes snijden.
Toevoegen.

Kappertjes: Voeg twee eetlepels (zonder vocht) kappertjes toe.

Haring: De haring ontdoen van de graat (fileren). Haringfilet  1 maal in de lengterichting doorsnijden en vervolgens in kleine reepjes snijden. (mogen ook kleine blokjes worden)
Toevoegen.

Mayonaise: Zoveel Mayonaise toevoegen dat het geheel smeuïg wordt.

Tot slot:
Het geheel met peper op smaak brengen en verse fijngesnipperde bieslook er overheen strooien. Als alternatief kun je ook fijngesneden peterselie nemen.

Serveren:
Snij de plakjes roggebrood in tweeën en bedek deze met de Haring salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.