003 – Creools Rijstgerecht met Kip

Creools Rijstgerecht met Kip

150 gr. Champignons                                        50 gr.  Waspeen
1     dl. Witte wijn (mousserend)                      1 th.l. Citroensap
1  eetl. Boter of margarine                                            Zout en peper
1   th.l. Tijm                                                                 1       Laurierblad
1 teen  Knoflook                                                   1 eetl. Gehakte peterselie
3 eetl.  Zonnebloemolie                                   ½ eetl. Gehakte bladselderie
½ in blokjes gesneden rode paprika            ½ in blokjes gesneden groene paprika
2 gesnipperde sjalotten / ui                             100 gr. In blokjes gesn. Ontbijtspek
3 th.l.   Kerrie                                                            4 dl.   Bouillon
½ th.l.  Kurkuma                                                 200 gr. Rijst
1 hele kipfilet

Maak de champignons schoon, als het grote zijn, dan in vieren snijden. Kleine champignons kan je heel verwerken of in plakjes snijden.

Snij de worteltjes in dunne plakjes. Doe de champignons, de boter, wijn, citroensap, tijm, laurierblad, wortel, peterselie en selderie bij elkaar in een pannetje en breng het geheel, met een deksel op de pan aan de kook. Laat het iets indampen en haal het dan van het vuur.

Kruid de kipfilet naar believen. Verwarm de olie in een pan en bak de kip aan beide zijde mooi bruin van kleur en haal de kip dan uit de pan. In het braadvocht op gematigd vuur het spek en de uien licht aanzetten en het teentje knoflook boven de pan goed uitknijpen. Dit geheel ca. 3 minuten aanbakken. Voeg nu de kerrie, kurkuma en wat zout toe en dan de rijst. Roer dit goed door elkaar en laat de rijst glazig worden. Voeg de bouillon met de ingrediënten toe met de paprika en peper.

Doe de kip weer terug in de pan en laat het geheel aan de kook komen. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het mengsel in ca 25 minuten droog en gaar worden. Verwijder het laurierblaadje.

Op smaak brengen met eventueel nog wat zout en peper. Haal de kip uit de pan en snijdt deze eventueel in tranches en leg ze op een voorverwarmd schaal of bord.

Roer de rijst voorzichtig wat los met een vork en schik dit om de kip heen. Je kan ook eerst de rijst op het bord doen en dan de kip op de rijst leggen. Serveer er lekkere frisse witte wijn bij en een fris bakje sla. Zorg dat er wat ketjap en sambal op tafel staat.

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.