007 – Stamppot Andijvie uit Hoogvliet

STAMPOT ANDIJVIE uit Hoogvliet

Ingrediënten (4 pers.):
150 gr. spekjes
500 gr. saucijzen
1000 gr. aardappelen
350 gr. rauwe andijvie
zes gesnipperde uien
vijf el ketjap manis
2 el azijn
3 el slasaus
Bereiding:
Kook de (iets bloemige) aardappelen. Bak het spek uit. Uit de pan halen en vijf van de zes uien in het bakvet bakken tot iets glazig. Vervolgens de uit het vel gehaalde en in stukjes verdeelde saucijsjes (ter grootte van gehaktballetjes) meebakken. Aan het eind de spekjes toevoegen. Alles mooi bruin laten worden. De andijvie in hele dunne reepjes snijden.
De aardappelen stampen met de rauwe andijvie en het vlees + de uien, plus de andere ingrediënten.
De laatste gesnipperde ui naar believen rauw toevoegen.

eet smakelijk .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.