015 Macaronischotel

Macaronischotel met gehakt en tomatensaus

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 stengels bleekselderij, in stukjes
½ winterwortel, in stukjes
½ rode paprika, in stukjes
½ prei, in ringen
½ glas rode wijn
2 laurierbladeren
1 pakje tomato fritto (400 g)
peterselie, fijngehakt
500 g grote elleboog macaroni
100 g geraspte kaas

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en voeg de knoflook toe. Roer het gehakt erdoor en bak dit rul. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Voeg de bleekselderij, winterwortel, paprika en prei toe en roerbak 5 minuten. Voeg de rode wijn, het laurierblad en de tomato fritto toe. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer de peterselie erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook ondertussen de macaroni in ruim water met zout. Giet af, stort in een ovenschaal. Meng de saus erdoor. Bestrooi met geraspte kaas, gratineer ca. 10 minuten en serveer in de schaal. Heerlijk met een tomatensalade met verse basilicum.

Tip
Restje over? Bewaar dit afgedekt in een ovenschaaltje in de koelkast. De volgende dag is het nóg lekkerder. Leg er wat plakken verse tomaat op, dek af met aluminiumfolie en warm ca. 20 minuten op in de oven (200 °C).
Haal folie weg, strooi er nog wat geraspte kaas over, en laat nog 5 minuten gratineren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.