016 Vezelrijke macaroni op z’n Bourgondisch

Ingrediënten

350 g Honig Vezelrijk Macaroni
300 g gehakt
100 g spekblokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel tijm
250 g wortel, in kleine stukjes
2 uien, gesnipperd
125 g champignons, in plakjes
scheutje rode wijn
1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Bereid de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bak het gehakt rul samen met de spekblokjes, knoflook en tijm. Voeg wortel en uien met 100 ml water toe en smoor alles in ca. 10 minuten gaar.

Voeg kort voor het einde van de smoortijd de champignons en rode wijn toe. Bind het stoofvocht eventueel met allesbinder.

Schep het vlees-groentenmengsel door de uitgelekte macaroni en breng het geheel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met peterselie.

Variatietip
Vervang de spekblokjes eens door reepjes rauwe ham en voeg 4 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.