019 Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)

Surinaams eten – Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)

Ingrediënten:
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
  • 5-6 kipkarbonades
  • 100 gram fijne wortelreepjes
  • 5 stuks bosui, 3 sjalotjes
  • 4 tl Faja Lobi Knoflook Trafasie (vers gehakte knoflook)
  • zonnebloemolie
  • 2 el honing
  • 4 kleine bouillonblokjes
  • 1 mandarijn
  • 500 gram eier of fijne mie
  • 1 tl witte peper

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding:
Mandarijn uitpersen, het sap samen met de honing mengen met de Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is; marineer het 2-3 uur of een nacht tevoren.
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Grilled Honey Chicken:
Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het grillen in schuine reepjes of stukjes.
3. Mie: koken volgens de gebruiksaanwijzing
5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en de knoflook hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de mie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip:

Serveren met de Grilled Honey Chicken, Gebakken Banaan, tomaat; schenk de saus over het vlees. Garneer met schijven hard gekookte eieren. Voor een pittiger smaak, gebruik Sambal Nasi Trafasie.
Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Surinaamse cocktails, shakes, punch.

Variatietip:

Varieer de Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) met Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.